Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΈΏΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΖΩΡΟΥ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ





Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Γαζώρου Σερρών λαμβάνοντας υπ’ όψιν

τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου

· Στη συνεδρίαση της βουλής 21-3-2011 (από τα πρακτικά)

« …Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μιλάμε για πάρα πολύ σοβαρό θέμα που είναι οι μαθητές, τα παιδιά και το μέλλον τους. Όπως εγώ παραδέχτηκα ότι πραγματικά θα δούμε λάθη που έγιναν και προς τη μία και προς την άλλη κατεύθυνση…να βρούμε ειρήνη και γλώσσα συνεννόησης. Αυτό θέλει ο ελληνικός λαός.»

· Ρεπορτάζ esos.gr, alfavita.gr

« Όπου υπάρχουν τεκμηριωμένες και ήρεμες προσεγγίσεις και όπου τα επιχειρήματα είναι παιδαγωγικά, οι συγκεκριμένες περιπτώσεις εξετάζονται…»

· Τις δηλώσεις του Δ/ντή Β/θμιας Εκπ/σης Σερρών στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι υπάρχει διορθωτική έκθεση για τον Ν. Σερρών και για το σχολείο μας

· Τις δηλώσεις του Προϊσταμένου Β/θμιας προς εμάς τους ίδιους προσωπικά ότι το σχολείο μας είναι ένα από τα σχολεία που θα επανεξεταστούν.



Με βάση τα παραπάνω ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Γαζώρου δηλώνει ότι:

· αναγνωρίζει τη θέληση της υπουργού να εξετάσει και την περίπτωση του δικού μας σχολείου

· αντιλαμβάνεται ότι η υπουργός εξέτασε με προσοχή όλο το υλικό που της έχουμε αποστείλει

· εκτιμά τη στάση της Πολιτείας που άκουσε τη φωνή και δεν αδιαφόρησε για το λόγο μας

· κατανοεί τη διάθεση της Πολιτείας να επανεξετάσει και να αποκαταστήσει την αδικία που διαπράχθηκε εις βάρος του σχολείου και των παιδιών μας.



Ως εκ τούτου

· αναστέλλουμε την κατάληψη μας.

· διατηρούμε μια συγκρατημένη αισιοδοξία για τις αποφάσεις της Πολιτείας σε ότι αφορά το Σχολείο μας, σύμφωνα και με τις παραπάνω δηλώσεις της υπουργού



Βέβαια, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι σε περίπτωση που οι αποφάσεις της Πολιτείας είναι διαφορετικές από αυτές που επιβάλλουν οι παιδαγωγικές αρχές και το συμφέρον των μαθητών και των παιδιών μας θα επανέλθουμε πιο αποφασισμένοι και πιο δυναμικοί, διεκδικώντας το δίκιο μας με κάθε τρόπο και μέσο .



Γάζωρος 24-5-2011



Μετά τιμής



Η πρόεδρος του συλλόγου

Τα μέλη του Δ.Σ

Τα μέλη του Συλλόγου

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προς :
Την Υπουργό Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου
Την Αναπληρώτρια Υπουργό Φ. Γεννηματά
Την Υφυπουργό Ε. Χριστοφιλοπούλου

Γνωρίζοντας το όραμά σας για το Νέο Σχολείο με βασική αρχή και προτεραιότητα το Μαθητή... , σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το Γυμνάσιο Γαζώρου Σερρών οποιαδήποτε ημέρα και ώρα οι υποχρεώσεις σας το επιτρέψουν.
Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι το Γυμνάσιο Γαζώρου εξέπεσε του οράματός σας εξαιτίας γραφειοκρατικών παρατυπιών και παραλείψεων για τις οποίες , σαφώς , δε φέρετε καμία ευθύνη κι είμαστε υποχρεωμένοι και σίγουροι ότι το επιθυμείτε να σας ενημερώσουμε.
Το Γυμνάσιο Γαζώρου χτίστηκε το 1988, διαθέτει άριστη υλικοτεχνική υποδομή και αποτελεί, κατά γενική ομολογία, «στολίδι» για το χώρο της Εκπ/σης και υπόδειγμα Σχολείου για την Ελλάδα του 21ου αιώνα.
Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις ενυπόγραφες δηλώσεις από γονείς μαθητών όμορων Δήμων του Δήμου Ν. Ζίχνης που επιθυμούν να εγγράψουν ή να μεταγράψουν τα παιδιά τους στο σχολείο μας , δεδομένης και της γεωγραφικής θέσης του Γαζώρου που αποτελεί κέντρο κύκλου με ακτίνα 10 χλμ.
Με μια ανεξήγητη, τουλάχιστον, πρόταση της Β/θμιας Εκπ/σης Σερρών που αγνοεί απροκάλυπτα την με αρ. πρωτ. 11136/Δ4 , βαθμό προτερ. Ε3 ΕΠΕΙΓΟΝ 27-01- 2011 επιστολή σας προς (και) τις Δ/νσεις Β/θμιας Εκπ/σης όπου ορίζονται σαφέστατα τα κριτήρια για τη διαμόρφωση των προτάσεών τους για τη Δημιουργία του Σχολικού Χάρτη της Περιφέρειας , το Γυμνάσιο Γαζώρου κλείνει .
Στην πρόταση αυτή σας ζητούν να συναινέσετε και να ορίσετε ως Σχολική Μονάδα της περιφέρειάς μας το Γυμνάσιο Νέας Ζίχνης για το οποίο , όπως θα δείτε σε σχετικό φάκελο που σας έχουμε ήδη στείλει και ο Δήμαρχος Ν. Ζίχνης δηλώνει ότι «είναι απαράδεκτο για σχολείο του 21ου αι.» .
Με την πεποίθηση ότι συμβάλλουμε στην υλοποίηση των στόχων και των οραμάτων σας ,
σας προσκαλούμε επίσημα να επισκεφθείτε το Γυμνάσιο Γαζώρου Σερρών και διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι την πραγματικότητα , να συμμεριστείτε την άποψή μας ότι το Γυμνάσιο Γαζώρου θα έπρεπε να είναι η έδρα της Νέας Σχολικής Μονάδας της Περιφέρειάς μας.
Η πρότασή μας αυτή είναι απόλυτα σύμφωνη με το κοινό μας όραμα για το Νέο Σχολείο κι ενισχύει την κοινή μας πίστη ότι , επιτέλους , στο Νέο Σχολείο είναι «ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ» .


Μετά τιμής
Η πρόεδρος
Τα μέλη του Δ.Σ.
Και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων. 



Πηγή: Tromaktiko


Η κατάληψη του γυμνασίου Γαζώρου, συνεχίζεται για  7η μέρα. Σήμερα το μεσημέρι, μετά τη συνέλευση των γονέων θα βγει η απόφαση για τη συνέχιση ή όχι της κατάληψης.


Πηγή (Facebook) Επιτροπή Αγώνα Γυμνασίου Γαζώρου

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Προς τον κ. Δήμαρχο

  Δε μας ενδιαφέρει ποιος μας λέει ψέματα, αυτό θα το δείξει η ιστορία. Μας νοιάζει το καλό του τόπου μας και των παιδιών μας. Η οικογένειά μας, το σχολείο μας και γενικά το περιβάλλον που ζούμε, είναι η μικρογραφία της κοινωνίας μας. Γιαυτό κύριε δήμαρχε, και απευθύνομαι σε σας, γιατί εσείς έχετε την αρμοδιότητα, κοιτάξτε να πράξετε με την λογική και όχι με βάσει το συμφέρον. Οι καιροί είναι δύσκολοι και θα ήταν καλύτερο να μην πριονίζετε το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεστε. Μπορεί η ενασχόλησή σας με τα ''κοινά'' να σας έφτασε ως εδώ, αλλά οι συνδημότες σας είναι αυτοί που σας έδωσαν τη δύναμη να αποφασίζετε για την τύχη του Δήμου. Μη τους προδώσετε…

''Γυμνάσιο Γαζώρου'' Όταν το συμφέρον υπερβαίνει τη λογική.



Πηγή (youtube) Τσίλιος Στέργιος